Een paar weken geleden kregen we de vraag om een ​​tuin uit te breiden tot aan hun dak. Samen met de architect hebben we besloten om veel verschillende materialen te implementeren en deze zo organisch en natuurlijk mogelijk te positioneren. Er zouden verschillende grote WALFiLii-plantenbakken worden gebruikt om meer privacy en natuurgevoel te creëren. Ecologie en duurzaamheid zouden centraal staan ​​in dit project.

Na het voorbereiden van het dak (reinigen van de afdekking en plaatsen van folie) werden tegels op speciale tegelhouders geplaatst om het terras waterpas te zetten en ervoor te zorgen dat het water goed onder het terras zou stromen in plaats van erop. Uiteindelijk moesten we ook de afvoerleidingen verlengen om te voorkomen dat er water van het dak kwam.

Er waren een aantal uitdagingen die eerst moesten worden opgelost:

  • Alle materialen, plantenbakken en apparatuur moesten over het huis getild worden.
  • Gewichtsbeperkingen werden opgelost door het gebruik van vochtabsorberende platen en glasparels in elke plantenbak en door het gebruik van een effectief drainagesysteem.
  • Duurzaamheid van het hele ecosysteem was noodzakelijk, dus installeerden we ook een automatisch druppelirrigatiesysteem.

Onze handgemaakte kenmerkende cortenstalen borders creëren een mooie scheiding tussen het terras en de planten. Het is intensief geweest om elke rand in de juiste vorm te buigen, maar het resultaat mag er zijn. Na 3 dagen zeer intensief ploegen waren we enorm blij om deze familie te zien genieten van hun nieuwe gelukkige plek terwijl we de laatste dingen aan het opruimen waren. Nu kunnen ze zich elke dag van de week op vakantie voelen!

U bent altijd welkom in de WALFiLii experience garden voor een kennismaking, een kopje koffie en om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te gebruiken, stemt u in met ons gebruik van cookies.